Skip to main content

Ieder jaar stelt het Amerikaanse bierplatform Ratebeer een lijst samen met de beste brouwerijen van de wereld. Deze lijst is het resultaat van tienduizenden reviews die door bierliefhebbers op de website achtergelaten worden. Deze 1% van alle brouwerijen wereldwijd is de absolute top in de wereld van bier.
Wij zijn extra trots dat ook dit jaar weer enkele van onze internationale partners een plekje in deze lijst hebben weten te veroveren:

 

  1. Mikkeller, Copenhagen (16)
  2. Mikkeller, San Diego (27)
  3. To Øl, Copenhagen (41)
  4. Põhjala, Tallinn (84)
  5. Lervig, Stavanger (100)

Mikkeller

Al jarenlang weet Mikkeller hoge ogen te gooien bij de bezoekers van Ratebeer. Dit jaar zijn zowel de brouwerij in Copenhagen als in San Diego gestegen op de lijst. De Amerikaanse brouwerij is dit jaar maar liefst 38 plaatsen hoger terug te vinden in de lijst, ten opzichte van een jaar geleden.

Mikkeller positioneert zich in de wereld van bier met alle mogelijke stijlen en ingrediënten. Ze maken gebruik van de eindeloze mogelijkheden die er zijn als het om bier gaat. Dit doen ze door het gebruik van vele hopsoorten, verschillende mouten, spontane gisting, zoethout, koffie, passievrucht, kersen, chili, chocolade en vele andere ingrediënten.

To Øl oprichter en CEO Tore Gynther.

To Øl

De tweede brouwerij uit Copenhagen in deze lijst heeft in 2019 dezelfde plek weten te veroveren als in 2018.
2019 was voor To Øl het jaar van de bouw van de nieuwe gigantische brouwerij. In deze nieuwe brouwerij zitten alle mogelijkheden om ook in 2020 weer fantastische bieren te creëren. Lees alles over de nieuwe brouwerij To Øl City via deze link.

Põhjala

Deze Estse brouwerij zorgde voor sensatie in 2019, toen daar ineens de dubbel barrel aged ‘As Good As It Gets’ tevoorschijn kwam.
Dit bier is onderdeel van de bekende Cellar Series; De gelimiteerde zware, donkere, bewaarbieren die met regelmaat door de brouwerij uitgebracht worden. Alles over deze brouwerij vind je terug via deze link.

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”pohjala” columns=”4″ orderby=”date” order=”DESC” carousel=”1″ script=”carouFredSel” controls_on_hover=”1″]

Lervig

Lervig wist dit jaar nog nét een plekje te bemachtigen in de Ratebeer top 100. Als hekkensluiter van deze lijst, behoren ze nog altijd tot de absolute top van brouwerijen. Zo hebben ze met de Sippin’ Into Darkness Bourbon Barrel Aged ook een plekje in de ‘Ratebeer best beer top 50’ weten te bemachtigen. We verwachten dat Lervig ook in 2020 weer zal verassen met een aantal geweldige bieren.

 

Informeer bij onze verkoop binnendienst voor de actuele voorraad van deze brouwerijen: verkoop@multibier.nl 

Leave a Reply