Skip to main content
AssortimentBockbier

De enige échte Nederlandse biertraditie: Bokbier!

By 6 augustus 2021No Comments

Ondanks dat de zomer nog in volle gang is, verheugen wij ons alweer op de nieuwe bokbieren. Een van de weinige echte biertradities die ons land nog kent, is het aftrappen van de herfst met een goed glas van dit seizoensbier. Ook dit jaar heeft een groot aantal Nederlandse brouwerijen een plekje in de tanks vrijgemaakt voor het brouwen van een bok, waarmee ze bijdragen aan het in stand houden van deze mooie traditie! 

Een ondergistend bier, tussen de 6 en 7% alcohol en roodbruin van kleur. Dat zijn de kenmerken van een traditionele bok. Een voorbeeld hiervan is de Budels Herfstbock, die al ruim 60 jaar gebrouwen wordt door de Budelse Bierbrouwerij. Ook bij La Trappe blijven ze dicht bij de klassieke stijl en brouwen ze jaarlijks het enige Trappisten bokbier ter wereld.

Naast deze klassieke bokbieren, zien we dat ook de moderne craftbrouwers zich wagen aan het brouwen van herfstbieren. Met een enigszins creatieve benadering van de bokbier regels, ontstaan de meest verrassende nieuwe stijlen. Zo brouwt Kees al enkele jaren een rokerige dubbelbock en komt de Tilburgse brouwerij Kraft dit jaar met een ‘Kokos Rum Pastry Bock’. Brouwerij Hommeles heeft zijn Bokkepruik op whisky vaten laten rijpen en bij Van Moll is een ‘Chocolate Doppelbock’ uit de ketels gekomen.

Opnieuw een bewijs dat de Nederlandse brouwer trots is op tradities, maar zich er niet door laat beperken. De combinatie van klassiek en modern houdt deze unieke Nederlandse biertraditie in leven en zorgt dat er voor iedere bierdrinker iets te beleven valt.

 

Assortiment Bokbieren

Bij Multi Bier zijn we trots op de mooie Nederlandse biertraditie van bokbieren en doen we er alles aan om deze in leven te houden. 

Ook dit jaar hebben we een prachtige selectie bokbieren gemaakt en gebundeld in onze bokbierenfolder. 

Heb je deze folder niet ontvangen?
Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst.

verkoop@multibier.nl
0493 – 782 300

Leave a Reply