Skip to main content
AssortimentFoodpairingTrends

iKi Beer by Kelvin Lin

By 2 augustus 2021No Comments

iKi Beer is bekend van de fusionbieren waarbij bieren gecombineerd worden met groene thee en verschillende kruiden.  Deze eigenzinnige brouwerij blijft aan de weg timmeren en breidde afgelopen week het assortiment uit met een lijn gastronomische bieren. Dit doen ze in samenwerking met Kelvin Lin van toprestaurant Nayolie in Voorschoten.

Op 22 juli werden de eerste twee bieren geïntroduceerd: de ‘Lemongrass’, op basis van groene thee met citroengras en de ‘Thai Sweet Basil’ op basis van groene thee en het kruid Zallotti Blossom.

Uniek aan de Lemongrass is het gebruik van vers citroengras, dat een geweldige smaakexplosie geeft. De voor de Thai Sweet Basil gebruikte Zallotti Blossom is een bloemtakje van de Afrikaanse basilicumplant met een smaak van basilicum en munt. Dit kruid wordt exclusief door Koppert Cress in Monster geteeld.

Over Kelvin Lin

Chef Kelvin Lin bestormde de afgelopen jaren de toonaangevende restaurantgidsen met zijn restaurant Nayolie in Voorschoten, waar hij de modern Aziatische keuken voert en bekend staat om zijn smaakexplosies op het bord. Nayolie won de AD/Haagsche Courant Gouden Pollepel 2019, werd door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot ‘Aziatisch Restaurant van 2020’ en Michelin looft de creativiteit en spreekt van een ‘ongemeen boeiende ervaring’.

Zowel in zijn vorige restaurant Red Chilli, als in Nayolie combineert Kelvin Lin iKi Beer graag met zijn spicy gerechten.

De Thai Sweet Basil heeft in de mond frisse tonen van steranijs, munt, basilicum en een hint van kruidnagel. De combinatie levert een associatie op met het zoetige van drop. In de neus geeft het een echte geurexplosie.

De Lemongrass is bier met een kik en lekker hoog op smaak. Het ingrediënt citroengras is in dit bier een echt ‘secret weapon’.

ASSORTIMENT IKI BEER

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”iki” columns=”3″ flickity_mobile_column_width=”100%” orderby=”date” order=”DESC” carousel=”1″ script=”flickity” flickity_wrap=”wrap” flickity_overflow=”hidden” flickity_controls=”bottom-pagination” flickity_item_animation=”fade-in-side” autorotate=”true” per_page=”20″]

Leave a Reply