Skip to main content
KikvorschMulti Bier

Multi Bier B.V. neemt branchegenoot De Kikvorsch B.V. over en verstevigt marktpositie

Helmond, 23 mei 2024 – Multi Bier is verheugd om de overname van branchegenoot De Kikvorsch B.V., een van de oudste en meest gerespecteerde spelers in de speciaalbiermarkt, aan te kondigen. Deze strategische overname versterkt de positie van Multi Bier en opent nieuwe mogelijkheden voor alle leveranciers en klanten.

De Kikvorsch, opgericht in 1973, heeft een rijke geschiedenis en een bewezen staat van dienst in de markt. Het bedrijf heeft zich geprofileerd als merkenbouwer en heeft grote merken zoals Corona en Tripel Karmeliet op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Momenteel is De Kikvorsch o.a. succesvol met merken als Guinness en Somersby in Nederland en bedient een breed scala aan klanten, voornamelijk binnen het on-trade kanaal.

Multi Bier, actief sinds 2003, heeft zich gespecialiseerd in het beleveren van zowel supermarkten als slijterijen. Met meer dan 350 leveranciers biedt Multi Bier het grootste assortiment speciaalbier en is het een sterke, onafhankelijke speler op de Nederlandse markt.

Op 21 mei bereikten beide partijen een definitief akkoord voor de 100% overname van De Kikvorsch B.V. door Multi Bier B.V.. Richard van Duivendijk, enig aandeelhouder en algemeen directeur van De Kikvorsch sinds 2015, zal de organisatie verlaten. Wij danken Richard voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van De Kikvorsch in de afgelopen jaren.

In de komende tijd behouden beide vestigingen hun eigen identiteit en zelfstandigheid. We zullen de tijd nemen om elkaars bedrijfsvoering en bedrijfscultuur beter te leren kennen, om later op een zorgvuldige wijze samen te integreren.

Patrick Smits, Algemeen Directeur van Multi Bier, kijkt met optimisme naar de toekomst:  “De overname van De Kikvorsch is een spannende nieuwe stap voor ons. Beide bedrijven delen een onafhankelijke geest en een sterke marktpositie, wat veel kansen biedt voor toekomstige groei en innovatie. Het is een eer om dit prachtige bedrijf binnen onze organisatie te verwelkomen”.

Dankzij deze overname verstevigt Multi Bier haar positie in de speciaalbiermarkt. De combinatie van beide bedrijven zal ons in staat stellen om ons verder te ontwikkelen op het gebied van merkenbouwen, innovatie en het bieden van toegevoegde waarde binnen de markt. Voor de korte termijn verandert er niets voor onze klanten: dezelfde contactpersonen blijven beschikbaar en we blijven ons inzetten om de beste service te bieden.

We zijn vastbesloten om onze klanten de hoogste kwaliteit en service te blijven bieden, terwijl we samen streven naar integratie, verdere groei en succes. We zijn dankbaar voor het vertrouwen en kijken uit naar een positieve samenwerking.

Leave a Reply