Skip to main content
Evenement

Põhjala viert Baltic Porter Day op 15 januari

By 6 januari 2022No Comments

De Baltic Porter is een bierstijl die sinds de eerste dag een belangrijk onderdeel is van Põhjala’s verhaal. Vanaf dat eerste moment wisten ze het zeker: Het allereerste brouwsel Öö, moest een Imperial Baltic Porter zijn. Sindsdien is dit bier continu gebrouwen en de brouwerij heeft het genoegen de liefde voor die stijl over de hele wereld te verspreiden.

De Baltic Porter wordt op 15 januari extra in het zonnetje gezet en de brouwers van Põhjala hebben speciaal voor de gelegenheid een nieuw bier uitgebracht. Eerder werd een dergelijk initiatief ook al door brouwerijen in Polen opgezet, maar nog niet eerder werd de dag door een Estse brouwerij gedragen. Beide landen beweren grondlegger te zijn van de bierstijl en hebben ook ieder een eigen kijk op wat een échte Baltic Porter zou moeten zijn.

In Nederland groeit de bierstijl al jaren in populariteit, waar met name Põhjala een grote rol in heeft gehad. Reden genoeg voor de brouwerij om de stijl nog steviger te omarmen.

Het nieuwe bier, een echte viering van de Baltische Porter, heeft een luxueus rijke moutbasis met smaken van geroosterd roggebrood, rode bessen en donkere chocolade. Vervolgens hebben ze het laten rijpen op Palo Santo-hout. Inheems in Zuid-Amerika en bekend als het ‘heilige hout’ (vertaald vanuit het Spaans). Het hout voegt aromatische tonen van vanille, geroosterde amandelen, eucalyptus en verse munt toe, met een lange, gladde afdronk.

Proost mee

Vier de Baltic Porter day mee op zaterdag 15 januari en deel de liefde voor lange donkere nachten en sterke bieren. Trek op deze dag een mooie Baltic Porter open en deel het met de wereld door hashtag #põhjalabalticporterday op sociale media te gebruiken.

Bekijk het Facebook event

Leave a Reply