Skip to main content
AssortimentNitroTrends

Schudden voor gebruik!

By 3 mei 2021mei 4th, 2021No Comments

Bier dat je moet schudden voor gebruik. Het klinkt misschien bijzonder, maar voor de nieuwe nitro bieren is het meer dan normaal.
Bij deze bieren heeft het koolzuurgas plaatst gemaakt voor stikstof, wat in het Engels ‘nitrogen’ genoemd wordt. Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck lanceerde afgelopen week alweer het derde bier in de lijn van nitro bieren, waardoor het nu hoog tijd is om wat meer te vertellen over deze nieuwe brouwmethode.

Normaliter geeft koolzuurgas de schuimkraag op ons bier. Deze schuimkraag functioneert als een soort deksel die het bier beschermt tegen zuurstof. Hierdoor oxideert een bier minder snel en wordt de smaak langer behouden. Bij de nitro bieren wordt dit koolzuur vervangen door stikstof; Een gas dat een stuk zachter is en zorgt voor een volledig nieuwe smaakbeleving. Dit uit zich in een zacht en romig mondgevoel, waarbij de smaken van het bier sterker naar voren komen. Ook geeft het een toegankelijker bier dat minder zwaar op de maag valt.

Deze nieuwe type bieren vragen ook om een andere manier van serveren. Zo activeer je het nitrogas door het blik even kort te schudden en schenk je het in één vlotte beweging uit in een glas. Hierbij hoef je het glas niet schuin te houden. Dit geeft een mooi volle schuimkraag.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

De Belgische brouwerij Vanhonsebrouck, bekend van de Kasteel bieren, toont keer op keer aan een pionier te zijn op biergebied. Onder leiding van Xavier van Honsebrouck, blijft de brouwerij innoveren en zijn ze continu op zoek naar nieuwe kansen op gebied van bier en duurzaamheid. Zo lanceerden ze eerder al een volledige blikkenlijn, wisten ze het gebruik van plastic uit te bannen in de eigen nieuwe verpakkingslijn en komen ze nu ook als eerste Belgische familiebrouwerij met een serie nitro bieren.

Oorspronkelijk werden deze bieren ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, maar inmiddels kan ook Nederland genieten van ‘de Nitro Blond’, ‘de Nitro Noir Porter’ en ‘de Nitro Rouge’.  Lees alles over deze bieren via onderstaande afbeeldingen:

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”nitro” columns=”3″ flickity_mobile_column_width=”100%” orderby=”date” order=”DESC” per_page=”20″]

Leave a Reply