Bevog

Hagger on Tour!

By 19 november 2019 november 21st, 2019 No Comments

Als de temperaturen buiten dalen, weet de gemiddelde Beer Geek dat de mooiste tijd van het jaar er weer aankomt; De tijd van de Hagger!
Het paradepaardje uit de ‘Paperbag-serie’ van onze partner Bevog uit Oostenrijk maakt ieder najaar weer haar opwachting, en heeft nog nooit teleurgesteld.

Deze barley wine is een mix van meerdere bieren die zijn gerijpt in eiken vaten afkomstig van verschillende gedistilleerde dranken.
Het bier geeft een complex aroma van eiken, donkere en zoete karamel, vanille, kokosnoot, cacao, geroosterd fruit en bessen.

Bieren uit de Paperbag-serie worden enkele maanden of jaren gerijpt op eiken vaten van verschillende sterke dranken. Het basisbier, voordat het naar de vaten gaat, is reeds een zwaar en complex bier, maar de rijpingstijd in eiken vaten geeft ze een andere dimensie.
Ieder bier uit de Paperbag-serie wordt in zeer beperkte oplage afgevuld, waarbij de kroonkurken met de hand gewaxt worden. Hierdoor wordt voorkomen dat er lucht in de fles komt, zodat het bier langere tijd bewaard kan worden. Daarnaast worden de bieren ook met de hand ingepakt, waarbij het papier alle invloeden van licht tegenhoudt.

De Hagger 1019 (oktober, 2019) is afgelopen maand afgevuld en zal vanaf 3 december uitgeleverd gaan worden.
Heb je deze nog niet besteld? Informeer naar de beschikbaarheid van het bier bij onze verkoop binnendienst.

Hagger Release Tour Nederland

Samen met de brouwerij hebben wij een drietal cafés mogen selecteren, die de eer hebben om als eerste in Nederland de Hagger te gaan tappen.

Op 1, 2 en 3 december zullen respectievelijk Café Piet Huisman in Nijmegen, Proeflokaal Goesting in Venray en Gollem Amstelstraat in Amsterdam, de primeur hebben om de nieuwste Hagger te laten proeven aan hun gasten.

Deze avonden zullen (naast de Hagger) in het teken staan van de Bevog brouwerij, waarbij ook een delegatie vanuit Oostenrijk deze kant op komt om aanwezig te zijn bij alle drie de evenementen.

Welke avond ga jij de Hagger met ons testen? Laat het weten door je aanwezig te zetten op het betreffende Facebook event!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op