Skip to main content
AssortimentGoede doel

Bijzonder bier met privéconcert

By 31 augustus 2020No Comments

Een groot deel van de Nederlandse muziekcultuur draait op freelancers. Ensembles, orkesten en muziekscholen kunnen niet zonder. Door de coronacrisis is hun podium weggevallen.

Daar moest wat aan gedaan worden, aldus Jacob van der Vlugt, Danna Paternotte en Dionne Nijsten.
De bedenkers van ‘De Hoge Noot’ zijn alle drie actief in de culturele sector en worden direct geraakt door deze crisis.

‘Als we nou eens een biertje konden maken waarvan een deel van de opbrengst naar musici gaat die het moeilijk hebben?’ dacht Jacob van der Vlugt hardop, waarna de Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden benaderd werd.

Een bijzonder bier in een bijzondere fles

Het is een bier met een bite van jeneverbes, kruidnagel en zwarte peper. Met de aanschaf van elk biertje worden freelancers in de muzieksector ondersteund via Stichting De Hoge Noot. Van elk verkocht flesje gaat 50% naar deze stichting.

De musici doen ook iets terug: elk flesje is voorzien van een QR-code waarmee de koper een uniek privéconcert te zien krijgt van de musicus of het ensemble dat met de koop wordt gesteund.

Met het biertje zélf is ook muziek te maken. Op het etiket staat aangegeven welke noot je erop kan fluiten als je het tot daartoe leegdrinkt. Zo kan je met vier biertjes ‘Beethoven 5’ of ‘The Eye of the Tiger’ fluiten.

Actie voor de slijterij

Gratis verrassingsoptreden in de winkel, bij aankoop van 15 dozen.

Met de aankoop van de Hoge Noot steun je niet enkel de musici, maar kun je tevens een live optreden verdienen. Bij aankoop van 15 dozen van het bier verzorgen de muzikanten een verrassingsconcert in je winkel.

Op deze manier zeggen de musici op unieke wijze ‘dank je wel’ tegen iedereen die dit initiatief steunt.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met verkoop@multibier.nl en vraag naar ‘De Hoge Noot’!

De Hoge Noot in de media

Leave a Reply